Syskonvagn eller inte?

Vi tänkte att tag att det kanske skulle räcka med att köpa en sådan här bräda till vår Bugaboo Cameleon – en som oliven kunde stå på, det skulle han nog tycka var roligt också. Frågan är bara hur roligt vi skulle tycka det var att få honom att stå kvar på den (eller om vi ens skulle kunna gå utandör dörren… med tanke på att vi knappt lyckas få honom att vara kvar i vagnen). För ett par månader sedan var han väldigt positv till promenader, men senaste månaden har ”promenerat” inte varit populärt – när vi är framme där vi ska kan han däremot hoppa och springa omkring i all evighet.

Hade det varit tvillingar eller ett år mellan hade det inte varit någon frågan om saken. Och själv tycker jag att Bugaboo Donkey Duo verkar överlägset bäst. Men hur länge sitter man egentligen i vagn? Och vill vi lägga ner cirka 15 000 på en vagn nu? Kommer alltså vara 1 år och 10 månader mellan dem.

Hur har ni andra gjort som haft cirka två år mellan era barn?
Och har ni några syskonvagnar att tipsa om?

Tips och råd från flerbarns-föräldrar tack!

 

 

17 reaktioner på ”Syskonvagn eller inte?

 1. Jag har 2 år och 3 månader mellan mina. Vi köpte en syskonvagn men sålde den lika fort igen nästan.. Trots att det var en smidig variant var det mkt smidigare med liggvagn och ståbräda. Vår äldsta har varit fantastiskt duktig på att gå mkt själv och annars stå på brädan. Lycka till! 🙂

  Gilla

 2. Vi väntar en lillasyster i mitten på oktober då är vår son drygt 2,5 år. Vi köpte precis en donkey begagnad av en bekant. Vår son åker visserligen inte så gärna vagn om han är pigg och på bra humör då går han hellre. Dock sover han fortfarande 1-2h på dagen i vagn utomhus. Jag tror också att chansen finns att när lillasyster väl kommer att han blir ‘liten’ en period igen. Och jag fasar inför att stå där svettig med en spädis och en storebror som inte vill gå eller åka ståbräda själv under föräldraledigheten, med föris hämtningar/lämningar och dyl. Hellre en vagn för mycket än en för lite. Så resonerar jag. Och då tyckte vi att donkeyn var optimal då den får att använda som singelvagn om/när brorsan tröttnar på vagnen helt. Så resonerade vi i alla fall. Hoppas att det var till någon hjälp. Lycka till! 😊

  Gilla

 3. Köp begagnat! Kommer kanske inte användas jättemycket, men om man ska någonstans en längre bit eller har en tid att passa är de inte jättesmidigt med en storebror som inte vill stå eller gå….Troligtvis sover er son också på dagen fortfarande och då kan de ju vara skönt att ta en långprommis med barnen i vagnen.

  Gilla

 4. Vi har 2,5 år mellan vara killar och vi hade stabrada till den aldsta. Det funkade perfekt for oss. Allra forsta tiden fick varan aldsta ibland sitta i sittdelen medan lillebror hangde i babybjornen, men sen bytte vi till liggdel till lillebror och staplanka till storebror, men med en Bugaboo ar det ju sa latt att vaxla mellan sitt- och liggdel. Lycka till!

  Gilla

 5. Hej! Vi har 2,5 år mellan storebror och lillasyster. Vi köpte en Bugaboo Donkey när hon föddes och har inte ångrat det en gång! Periodvis så har vi bara använt vagnen i enkelläge eftersom storebror orkar gå väldigt långt men i vissa perioder vill han bara inte "mina ben har stannat". Det var även skönt med dubbelvagn när lillasyster var nyfödd och storebror också ville känna sig sedd och liten ibland – han hade känt sig bortvald om lillasyster fått hans vagn (hade en cameleon som vi använde som sulky till honom då). Vi använder inte bilen till vardags utan går alltid så det har varit toppen att kunna ta sig fram till fots oavsett humör på storebror, om han är trött eller sjuk och då kunna anpassa om man vill ha enkel- eller dubbelvagn (utan att behöva ha en gigantisk dubbelvagn hemma i hallen). Efter ett drygt års användning sålde vi den på Blocket dör det är ett bra andrahandsvärde. Nu kör vi ståbräda vid långa utflykter och promenader. Det funkar men känns inte så ergonomiskt för mig som kör så alla de där långpromenaderna jag gick med dubbelvagnen hade jag aldrig gått med ståbräda istället. Så sådär blev det för oss :-). Hoppas ni hittar en lösning som funkar för er familj och lycka till med allt spännande ni har framför er!

  Gilla

 6. Vi har också 1 år och 10 månader mellan våra två.
  Vi har en ståplatta till enkelvagnen, men det funkar inte riktigt på längre skogspromenader med hunden.
  Vi köpte syskonvagnen indie twin från Bumbleride. Vagnen är superbra och funkar även bra i lite tuffare terräng och att springa med. Enda negativa är att sittdelen inte är vändbar. Men på kortare promenader så funkar ståplatta bra. Storebror har även fått en springcykel nu när han blev 2 år, så han kan alternera med ståplatta. Lycka till!

  Gilla

  1. Tack för bra tips! En vagn att springa med skulle ju jag verkligen vilja ha, men undrar om man ändå kanske måste vänta med en ren springvagn till efter vintern:)

   Gilla

 7. Vi har oxå 1 år och 10 månader och vi har köpt en emmaljunga doubble viking och är nöjda med den och har på dessa nästan 2 månader använt den mycket. Vår är 79 bred men nu finns det en ny variant som är 74 bred och det är ju bra i storstaden.

  Gilla

 8. Vi har 3 år och 5 månader mellan våra barn. Här hemma i en liten stad har det fungerat alldeles utmärkt, men när vi varit i Göteborg och Stockholm har jag saknat en dubbelvagn. Jag hade nog köpt en dubbelvagn, men det måste ni känna själva.

  Gilla

 9. Tänkte bara tipsa om ståbrädan med sits och handtag, tror den funkade till bugaboo.??

  Mybabydolls bloggen hade en sån till sin 2 åring när yngsta föddes.

  Kanske värt att kolla på – om det inte redan var den du syftade till dvs.

  Lycka till, kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s