Godaste lunchen och vintips för alla preggos

Alltså finns det något som jag bara älskar så är det Chevre Chaud (getost varm på svenska…). Denna ost står ju på no no-listan för preggos men det går att göra en liten fuling och faktiskt äta den ändå – hetta upp den så att den bubblar, över 70-100 grader. Och precis det gör man ju när man gör den här underbara rätten!
 
Som salladsbas kan man ha lite vad som helst. Själv använder jag mig av en eko-salladsmix. Mörkgröna blad känns att föredra framför till exempel isbergssallad. Kokta rödbetor för mig är ett måste men resten kan man som sagt välja själv. 
 
Ingredienser 3-4 personer:
  • ca 300-400 g getost 
  • smaskigt lantbröd, ev surdeg
  • sallad
  • 4 rödbetor
  • gurka
  • flytande honung
  • hasselnötter, pekannötter eller pinjenötter 
  • olivolja, vinäger, salt
 
Koka rödbetorna ca 30-45 min. Värm ugnen till 250 grader. Rosta bröder i ugnen några minuter tills det får färg. Lägg på osten och släng in i ugnen igen. Gratinera tills det får färg och som sagt, bubblar. Lägg på salladen. Strö över nötter och ringla över honung. Olja och vinäger efter smak.
 
 
Här får ni även godaste alkoholfria vinet. Röda alkoholfria viner är inte så lätta att få goda, men det här är👌 Torres Natureo.
 
 

7 reaktioner på ”Godaste lunchen och vintips för alla preggos

  1. Tack för tips på både mat å dryck! Skönt att se någon annan dricka 0,5%-igt vin, får lite dåligt samvete när jag dricker det som gravid men det bör ju inte vara ngn fara alls..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s