Skaldjurspasta och svensk årstidsjetlag

Måndag 30 mars och det närmaste man kan komma jetlag genom att aldrig ens lämna svensk mark. Flyttat fram klockan en timme (ut med utemöblerna) och imorse var det ju MÖRKT när man vaknade. Det som däremot var positivt var såklart att det var ljust senare igår kväll och kvällsugglan i mig vaknade till liv när vi plöjde några vansinnigt spännande avsnitt av Hemlock Grove. Men imorse när jag gick till gymmet kvart i sex och då insåg att klockan, egentligen, var kvart i fem, kände jag mig lite småtokig. Kom dock hem och däckade i sängen en halvtimme till. Oliven fick jag dra upp ur sängen (för första gången någonsin) och till och med småstressa för att hinna inväg till dagis. Andra bullar var det i och för sig när vi bodde i Shanghai och kom tillbaka efter en Sverigevisit och fick släpa oss upp ur sängen vid halv tolv om dagarna. Men det var sköna kontraster till de näst intill sömnlösa dygn som då gällde.

Helgen? Kanonfin, förutom vädret, och händelserik. Badhuspremiär vilket var så kul! Kom på att oliven inte badat sedan vi bodde i Shanghai och hade en 25 meters-pool på våningen under. Så rolig att bada så den gör vi repris på inom kort. Har även hängt massa med nära och kära och busat med kusinen varje dag. På lördagskvällen blev det världens godaste skaldjurspasta! Annars har vi hunnit med lunchdejt i Kista, övningskörning där jag är mycket nöjd med min handledarinsats, med mera.

 

Skaldjurspasta – Musslor, räkor, bläckfisk, ca en del olivolja, ca 2 dl vitt vin, vitlök, chili, massa persilja och körsbärstomater. Och så spaghetti såklart! En av de stående favoriträtterna ända sedan barnsben.

7 reaktioner på ”Skaldjurspasta och svensk årstidsjetlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s