Vilken färg har egentligen klänningen?

 
Vilken färg har klänningen ovan? Helgens stora snackis som spridit sig som en löpeld över hela landet. 
 
När jag först fick frågan trodde jag att alla drev med mig och associerade till blåsningen. Men nej. Ungefär 50/50 ser att klänningen är vit och guld och blå och svart. Under gårdagens middag såg hälften i sällskapet den som blå och svart och kunde inte förstå oss andra som såg den som guld och vit. Så konstigt så jag tycker nästan att det är obehagligt! Jag kan verkligen inte förstå att man ser något annat än att den är vit med guldränder. Okej, det vita går lite åt blått för det är dåligt ljus. 
 
 
Men egentligen är det fel. Klänningen är så svart som den kan bli med mörkblå ränder. Såhär ser klänningen ut på riktigt och där är det ju inte mycket att diskutera. Helt klart blå och svart. Men det är absolut inte vad man ser på den andra bilden. Tydligen ska det bero på att olika personer har olika förmåga att möta ljus och färg. 
 
 
För att få det hela svart på vitt, eller guld på svart kanske man får säga, slängde jag in bilden i Photoshop och plockade upp lite av guldfärgen. Nedan ser ni resultatet. Brun, åt det gulda hållet, men ganska långt från svart måste väl alla ändå hålla med om?

4 reaktioner på ”Vilken färg har egentligen klänningen?

 1. Jag trodde också att folk drev. Först såg jag guld och vitt, men andra gången jag tittade på exakt samma bild så såg jag den i blått och svart. För mig skiftar det hela tiden xd men just nu ser jag den som blå och svart. Men så jäkla häftigt ändå att alla ser den olika!

  Gilla

 2. Tycker att detta är så märkligt, jag ser den som blå/svart klart och tydligt! Ser ut som en blekare kopia av den andra bilden på klänningen. Visst, det svarta ser lite dassigt ut, men det blå är helt klart blått på bilden! Lite åt det duvblå hållet.

  Gilla

 3. Pappa och jag ser guld och vit.
  Mamma såg klar blå och guld.
  Pojkvännen såg först guld och vit. Men efter några timmar då han kollade på bilden igen så såg han den som blå och svart.

  Läskigt ;P

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s