Ciderkyckling med ris

 
Mattips inför helgen eller varför inte en lyxig lillördags-middag. Receptet hittade jag på recept-nu och är av Tommy Myllymäki. 
 
 

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfilé
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st svenskt äpple, i små bitar
  • 2 dl äppelcider (torr)
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 st lagerblad
  • 100 g färsk spenat
  • Maizenaredning
  • Salt
  • 400 g ris

Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme. Koka riset i höns- eller kycklingbuljong, tillsätt lagerblad.
Tillsätt lök och äpple till kycklingen och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt cider och låt den koka in. Tillsätt kycklingbuljong och låt koka tills hälften återstår. Tillsätt grädde och koka upp. Tillsätt dragon och red av pannan med maizenaredning om det behövs. Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt.
Servera din kycklinggryta med det smaksatta riset.

 
Vintips till det: Zinfandel Epicuro. Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka bär, plommon, lakrits och vanilj – eller helt enkelt ett gott rött vin.

4 reaktioner på ”Ciderkyckling med ris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s