Snabba sofftips tack

Friday från Mio.
 
Memphis från Mio
 
Eftersom vi inte kommer ha några möbler när vi kommer hem tänkr vi beställa några innan, soffa till exempe. Hur viktigt är inte det! Dessutom är det två månaders leveranstid så bäst att skynda på. Tyvärr är det ganska svårt att veta på distans hur sköna de är, eller hur tyget ser ut. Kommer det sig till exempel att den första soffan ovan  kostar ca 13000 medan den undre bara 7000? Fulare tyg? Inte lika skön? stor skillnad ser man ju inte på bilderna, men vore dumt att göra bort sig helt totalt. Någon som vill gå och provsitta åt oss? Sofftips mottages gärna!

15 reaktioner på ”Snabba sofftips tack

 1. Av egen erfarenhet från Mio är att de har ett brett spann på material i sina soffor. Vi har en soffa från mio som är den dyrare varianten pga av att soffan håller "formen" bättre. Mina föräldrar har en billigare variant och den upplevs nersutten om du förstår vad jag menar. Vår soffa ser i princip ny ut efter 2,5 år. Skulle nig välja den dyrare.

  Gilla

 2. Av egen erfarenhet från Mio är att de har ett brett spann på material i sina soffor. Vi har en soffa från mio som är den dyrare varianten pga av att soffan håller "formen" bättre. Mina föräldrar har en billigare variant och den upplevs nersutten om du förstår vad jag menar. Vår soffa ser i princip ny ut efter 2,5 år. Skulle nig välja den dyrare.

  Gilla

 3. Vi är också ute efter en ny soffa. Men vi har mest kollat på Ikea, vi tänker att vi köper nån lite billigare där nu och har den i några år. Lär väl bli en del kladd och klet ett tag framöver så vi väntar lite med drömsoffan:) Iaf har vi kollat på den som heter Karlanda och den är riktigt fin för sitt pris och finns i många olika tyger. Mio har vi inte tittat så mycket på, den soffan vi har idag är dock från Mio och den har varit väldigt bra.

  Gilla

 4. "Någon som vill gå och provsitta åt oss?" Hahaha, underbart! Det kanske finns professionella provsittare? Själv behöver jag också en ny soffa men har inte 7000 kronor liggandes så får nog vänta lite med det.

  Och jo, jag kan hålla med om att svenskar inte är särskilt artiga. Det är mycket snack om solidaritet i politiken men mycket dubbelmoral för folk bryr sig inte så mycket om andra än de själva. Tyvärr. Fast i butiker tycker jag de är mycket trevligare! Å andra sidan flyttade jag från Paris 😉

  Gilla

 5. Vi köpte ny soffa för ett år sedan och då var Friday från Mio ett alternativ. Den var dock lite för stor för vårt boende så vi köpte en från Modern Living, även det Mio. Vi är supernöjda! En kompis har Friday och de är med nöjda. Priset beror lite på vad soffan är stoppad med och hur pass slitstarkt tyget är. Tänk på att ju högre Martindale (slitstyrka) desto bättre. Det är även bra om det är kallskum i sitsen då soffan inte blir lika lätt nedsutten. Vi beställde soffa med cosy corner, bästa med hela soffan! Lycka till med soffjakten 🙂

  Gilla

 6. beställde en memphis ifrån mio! vet inget om kvalitén ännu, men den är superskön att sitta i och tyget är mjukt (vänligt att sitta/ligga i utan att få skrapmärken på ben och armar haha.

  Gilla

 7. Vi har en Memphis sedan 2 år tillbaka, så inte haft den så lång tid men vi är supernöjda. Lagom mjuk, skönt tyg. Sedan är den också väldigt rak i sitsen och fungerar utmärkt som extra sovplats för två personer 😉 Hur den blir om tre-fyra år vet man ju inte men vi är nöjda än så länge iaf! =)

  Gilla

 8. Vi köpte faktisk Friday när vi flyttade till Karlstad i augusti. Då var det erbjudande på just den soffan. Den är väldigt stor och passar nog inte så bra i ett mindre vardagsrum.
  Men den är riktigt mysig och skön! 🙂

  Gilla

 9. Vi köpte en Friday innan jul förra året, stor yes 3+hörn+2 tyget Salt o peppar.
  Men älskar den och vi har inget jättevardagsrum.
  Men både jag och Stefan kan ligga utsträcka åt var sitt håll, den känns mysig och ombonande och den kändes väldigt stor när vi fick den men vi har vant oss nu och den känns "normal".

  Jag kan bara råda att Divan/liggdel i soffor mest är klumpigt…dels utnyttjar man den inte riktigt tycker inte jag och har man gäster är det "svårsuttet" då det blir mycket plats på just den delen som inte kan utnyttjas eftersom man tenderar sätta sig på kanten och nån får nästan krypa upp och halvligga vilket mest känns besvärat.

  Gilla

 10. oj, vad längesedan det var som jag var inne på din blogg! kollar bara din insta nuförtiden 🙂 Vi har också flyttat och vi köpte Friday för den är såå himla skön att sitta i! Tyvärr ville vi ha hela soffan som du har på bilden men den var alldeles för stor, så var noga med att mäta innan ni beställer så den får plats 😉 kram! @lorenasvensson

  Gilla

 11. Vi vänatr in vår soffa nu men valde en chicago då den är något fastare. Friday och Memphis var för mjuka för min smak. Vill ha en man inte blir trött i ryggen av att sitta i.
  Tror dock ni behöver provsitta själva efter ert tycke i mjukhet.

  Gilla

 12. Vi har inte soffa från Mio, men vi har en dyrare variant som kostade 11000 och den är väl 4 år nu kanske och är fortfarande i toppskick, men det är ju svårt för den för 7000kr kan ju vara tillräkligt bra typ på ändå

  Gilla

 13. Köpte Modern Living från Mio.Satt man i soffgruppen på kvällen, kunde man på morgonen se var man hade suttit.Mio kom hem, klämde och kände,sade att plymåerna måste vara feltillverkade.Fick nya, lika illa.Mio kom hem,sa att det det blir så för att plymåerna är så stora,och att affären slätar ut dem flera gånger om dagen.Då sa vi att vi går vidare till ARN, "lycka till"sa Mio.Tog bilder, skickade anmälan till ARN. (Mio får automatiskt kopia på anmälan från ARN).Efter tre dagar ringde Mio:affären återgår,möblerna hämtas,pengarna återbetalas.Kan inte vara första gången detta händer,eftersom Mio gav sig utan prövning i ARN.Köpte en riktig svensktillverkad soffgrupp istället för samma pengar i en mindre möbelaffär,detta hände för två år sedan och soffgruppen är som ny.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s