Närmar sig hemflytt

 
Såhär ser det ut på gatan nedanför oss nu. En hel del annorlunda än Solna Centrum (men även med vissa likheter).
 
Att flytta hem, tlll en helt ny (tom) lägenhet, som en familj, efter fyra år utlandet, kommer att bli underbart och minst sagt intressant. Istället för vaccinering eller att googla om ett nytt land står den här gången annat på to do-listan.

Några spontana snabba: Skriva in sig i landet och få våran adress, skaffa fungerande bankkort på ny bank, handla städprylar, varma kläder, handdukar, saker stt dricka och äta ur och annat i väntan på att vår frakt kommer efter någon månad. Fylla skaffer och kyl med mat. Ställa om sig till alla svenska kulturkrockar (kommer garanterat att störa mig på en hel del). Boka tid på BVC, söka jobb, kolla dagis, orientera sig i nya området. För att inte tala om att köpa möbler. 

Handen på hjärtat är det nästan lite mer nervös än att flytta ut. Då var det mer bara att dra och se var det leder ( ledde ju för övrigt till en hel del). Men detta blir på en gång ett större projekt. Om jag längtar? Oh yes! Och nu är det snart bara en månad kvar.

17 reaktioner på ”Närmar sig hemflytt

 1. Vilken omställning det kommer bli för er men samtidigt så kommer det säkerligen bli skönt att ha familj och nära vänner närmare 🙂
  Spännande projekt som väntar alltså, starta upp livet på nytt men det kommer säkerligen flyta på galant!

  Det har varit otroligt roligt att följa din/eran resa under dessa år ni har bott borta! 🙂
  Glad att du aldrig riktigt slutade blogga 🙂

  Ha en fantastisk dag!

  Gilla

 2. Spännande att följa er på resan "hemåt"!!
  Så kul att få bygga upp ert hem o handla o inreda men samtidigt blandade känslor kan ja förstå. Att lämna något som ändå varit ert liv i 4 år!
  Lycka till! Kramar!

  Gilla

 3. Det är helt galet att ni bott borta i fyra år. Det betyder att jag läst din blogg längre än så. Häftigt. Men kan tänka mig att det är med blandade känslor ni flyttar hem. Ni verkar ha trivts riktigt bra, iallafall i Shanghai. 🙂

  Gilla

 4. Hehe, I am there now. Och ja, du kommer störa dig på en del, tro mig 😉 Men det är också väldigt skönt! I alla fall för mig som flyttade till en tre gånger så stor lägenhet (nästan i alla fall) och från ett land där ordet service inte existerar till ett land där alla är så himla trevliga.

  Det ska bli riktigt kul att se hur du ser allting!

  Gilla

  1. Haha jag känner att det kommer att bli lite tvärsom… I somras när vi var hemma blev vi förvånade över hur vansinnigt otrevliga alla var… inte direkt så de hjälper än in med vagnen på fiken… Här är de i alla fall tusen gånger gulligare och mer hjälpsamma när man har barn. Ja det ska bli spännande:)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s