Jag aka nappen

 ammar_53e707fde087c34241b28ad5.jpg

Ska absolut inte klaga eftersom det fungerat så bra med amningen för oss och eftersom oliven vuxit så snabbt och bra. Det är ju verkligen toppen! Men nu vill vi (sedan ett par månader) trappa ned. Saken är bara den att oliven, under hela sitt 8 månader och 11 dagar gamla liv, varit totalt tuttbesatt. Och det kan man väl säga går lite hand i hand med att det är väldigt svårt att få i honom att äta något annat. Ser andra barn, som är betydligt mindre än vår lille prins (kanske även eftersom han väger som en 15 månaders) som gapar fint mot skeden. Det ser så fridfullt ut på något sätt. Inget bråk. Inga protester. Inga skrik som att vi håller på att mörda honom. Bara att inse fakta. Jag är en LEVANDE NAPP! Men ändå. Det går i alla fall lite framåt. Igår lyckades jag ändå få i honom en tredjedels burk spaghetti och köttfärssås samtidigt som vi kollade på Babblarna. Det fungerar ungefär en gång av fem. De andra fyra gångerna får vi helt enkelt hälla ut vällingen eller slänga maten. Det gäller nog att försöka göra den hemska processen att äta till något lustfyllt. Jag vill inte sluta amma helt. Men jag vill inte amma hela tiden.

18 reaktioner på ”Jag aka nappen

 1. Är i exakt samma läge med min Bonnie. Hon är väldigt sugen på mat men väldigt sugen på bröst. Vi kämpar på och är glad för framstegen vi gör. Vill fortsätta delamma lite.

  Gilla

 2. Min son ville äta själv men inte bli matad. Han fick börja med brödbitar och hallon när han var ungefär 6 mdr och sen när han fick upp smaken för annat än mjölk så gick det av bara farten med resten. 🙂

  Gilla

 3. Min son är än så länge bara 9 veckor så är inte där än, men han äter väldigt ofta tycker jag. Flera av mina vänner som har barn säger att de ammade ett bröst åt gången ca var tredje timme. Jag ammar minst varannan timme och han nöjer aldrig med ett bröst åt gången. Nyfiken på hur det är för dig, hur ofta vill han äta?

  Gilla

  1. I början tror jag att jag gav honom med 1-2 timmars mellanrum… Väldigt viktigt för att mjölken ska börja flöda. Även båda brösten varje gång. Båda brösten varje gång är precis som det ska. Jag tror inte det gick mer än tre timmar förrän han var över halvåret. Vi hade en amningscoach på bb som kom in och tipsade oss om saker hela tiden, det var fantastiskt bra!

   Gilla

  1. Men exakt, är just det som är det viktiga! Så länge barnet får styra blir det inte fel. Så länge det inte är en bebis som saknad noll aptit… Eller någon som utvecklar ett mjölkberoende haha

   Gilla

 4. Gillar han välling? Inte alltid så lätt att äta sig mätt på vanlig mat då födan har serverats i flytande form hela livet. Men då är det nog lättats om pappan matar för att välja flaskan med ett bröst inom räckhåll är kanske inte så populärt. Tids nog kommer det att lösa sig iaf. Själv började jag jobba när min plutt var 8.5 månader då vi delade lika på föräldraledigheten. Så är verkligen glad att uttrappningen av ammningen gick bra för oss, usch vilken panik jag skulle haft att annars. Ja hur hade man gjort då?

  Gilla

  1. Gillar och gillar, antar det eftersom han går med på att svälja det ibland. Ja, mer än mat i alla fall. Mycket mer än gröt. Just det vi gör (eftersom vi tycker det här med maten är lite av ett problem nu så har vi redan testat allt, allt… innan man gjort det kan man ju inte klaga:)). Exakt. När jag ger honom välling blir han TOKIG, då försöker han bara slita av mig tröjan och skriker samtidigt. När pappan ger han välling går det lite bättre. Men det är långt ifrån varje gång som en halv portion välling slinker ned och då är det alltid under väldigt klagiga och bråkiga förhållanden… man måste gå omkring och helst vill han stå och hoppa samtidigt som han äter bara litelite välling… Han sitter aldrig stilla och är ju ganska svettigt eftersom han är som en stor stark muskel på 12 kilo hela han haha. Häromkvällen hände det dock plötsligt att han klunkade i sig en flaska på 1 minut… så det är ju inte det att han inte KAN, han vill bara absolut inte… Tur att det gick bra för er! Om jag skulle börjat jobba nu hade jag nog fått ha haft med honom på jobbet haha. Jag har trott vissa dagar att är han tillräckligt hungrig så äter han annat, men jag tvekar faktiskt. Han somnar hellre:)

   Gilla

 5. Det ordnar sig nog, barnen brukar visa intresse för mat när de själva är redo för det, så det gäller att ha tålamod, tålamod och tålamod:) Med min Molly gick det bra, hon vart nog mest lättad över att få äta nå annat än från mig, vart en helt ny bebis! Jag hade inte tillräckligt med mjölk tror jag, för hon var sällan nöjd…så jag slutade helt för några veckor sen… Hon blev 7 månader i fredags… Men som sagt alla barn är olika och du ska nog se att tids nog börjar lilla oliven intressera sig för mat;)
  Kram

  Gilla

 6. Det ordnar sig nog, barnen brukar visa intresse för mat när de själva är redo för det, så det gäller att ha tålamod, tålamod och tålamod:) Med min Molly gick det bra, hon vart nog mest lättad över att få äta nå annat än från mig, vart en helt ny bebis! Jag hade inte tillräckligt med mjölk tror jag, för hon var sällan nöjd…så jag slutade helt för några veckor sen… Hon blev 7 månader i fredags… Men som sagt alla barn är olika och du ska nog se att tids nog börjar lilla oliven intressera sig för mat;)
  Kram

  Gilla

 7. Hej!

  Här hemma blir vår plutt åtta månader på onsdag. Är en levande snuttenapp men börjar bli bättre efter att vi fick tips attha lite messmör i gröten/vällingen. Det ger en liten smak av vanilj som barn gillar och liknar det söta i mjölken.

  Sen tipsar jag även om hipps femånadersmat som är "enklare att svälja" enligt vår bvcsköterska och den går hem här med. Bäst är sötpotatis med nötkött. Lycka till!

  Gilla

  1. Smart tips. Vår plutt är verkligen TOKIG i allt sött, tex glass… och bröstmjölk då:) Spelar dock ingen roll om vi har 4 eller 8-månadersmat eller på konsistensen. Här handlar det tyvärr mer om att han inte "tycker man äter på det sättet, äta gör man ju från bröstet".

   Gilla

 8. Åh, förstår att det är tufft! Fortsätt kämpa på och låt matstunden vara utan tvång så kommer det ge med sig så småningom. Ni får försöka se varje liten tugga som en framgång 🙂 Har en vän som också hade det jobbigt med att få sin dotter att äta vanlig mat, när hon var närmare året släppte det plötsligt som över en natt.

  Här hemma har jag en kille som alltid varit väldigt förtjust i mat och som till min förtret föredrog mat helt framför att amma när vi började med smakportioner, så jag fick ge upp amningen lite tidigare än jag hade önskat 🙂 Men är ju såklart väldigt glad att det har gått så bra för vår del.

  Kram till er!

  Gilla

  1. Exakt, det löser sig nog och nej, vill absolut inte klaga. Är verkligen toppen att amningen gått och går så bra och att han kan äta sig mätt och växa. Gäller nog att njuta av det istället, för har ju som sagt aldrig hört något barn som aldrig börjat äta vanlig mat:) Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s