Babysång för svenskar i Shanghai

Igår var jag och Oliver på Babysång – en aktivitet för svenska klubben här i Shanghai som, med start igår. Ordnas privat hemma hos en tjej som bor i Shimao på Pudongsidan. Vi blev positivt överraskade. Det var verkligen hur kul som helst att komma ut och träffa andra bebisar och föräldrar och framförallt att göra något tillsammans – jag och oliven. Det hela var väldigt lättsamt men på samma gång alldeles lagom uppstyrt. Förutom en del mingelsnack, lunch och semla (fettisdagen till ära) så satt vi på kuddar i en ring – fem andra svenska mammor, fem svenska små söner och en pappa med dotter – sjöng massa sånger på ett lekfullt sätt. Vi hade även sjalar, såpbubblor och massa mjukisdjur, skallror och skallror som hjälpmedel. Åh så mysigt! Oliver var så till sig, han älskade det och som han var med. Superkoncentrerad med tungan ute på styrning, fnittrig, glad och nyfiken hela tiden. Det märktes att han njöt. Och sov gjorde han inte en blund trots att vi åkte vid tio och kom hem vid halv två, förutom i taxin på vägen hem då. Yngst var han också med sina tre månader då den näst yngsta var sex månader. Annars var det blandade åldrar upp till två år. Vi kommer att gå igen!

babysang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s